Over ons

Leer ons familiebedrijf beter kennen!

Als je passie je job wordt

Ons ondernemersverhaal begon meer dan 45 jaar geleden met Guido Poels, een man met een diepe passie voor zandontginning. Wat begon als een bescheiden zandgroeve, evolueerde snel toen zijn zoon Bart Poels een fervent ponyruiter werd. Guido vond een manier om zijn twee werelden samen te brengen door zijn eerste paardenbodems te creëren, een stap die de basis legde voor ons huidige bedrijf.

Naarmate de jaren verstreken, groeide ons bedrijf uit tot een gerespecteerde naam binnen de paardenwereld. We begonnen niet alleen hoogwaardige paardenpistes te leveren, maar ook arena’s aan te leggen voor diverse evenementen, topruiters en stallen. Onze expertise werd al snel erkend, en we werden gevraagd om onze diensten te verlenen bij talrijke paardensportwedstrijden wereldwijd.

Vandaag de dag is ons bedrijf een gevestigde wereldspeler met projecten in Europa, het Midden-Oosten, Azië en Amerika. Bart Poels staat nu aan het roer van het bedrijf en, met de toevoeging van zijn kinderen, Tibo en Zara Poels, blijft het een echt familiebedrijf. Ondanks de groei van ons medewerkersteam en de wereldwijde uitbreiding, hebben we onze benaderbaarheid behouden. We blijven klein genoeg om persoonlijke aandacht te kunnen geven aan onze klanten, maar groot genoeg in ons professionalisme om aan de hoogste standaarden te voldoen.

FEI Footing Expert

Bart Poels is een erkende FEI Footing Expert. Hij wordt door de Fédération Equestre Internationale (FEI) gevraagd op alle mogelijke hippische events voor zijn expertise over het aanleggen en onderhouden van de zandpistes.

FEI Footing Experts inspecteren en analyseren de bodems in wedstrijd- en trainingsfaciliteiten om ervoor te zorgen dat deze voldoen aan de FEI-standaarden. Op basis van hun bevindingen geven ze aanbevelingen voor verbeteringen. Daarnaast helpen ze bij het ontwerp en de constructie van nieuwe bodems en ontwikkelen ze onderhoudsstrategieën om de kwaliteit en prestaties van de paardenpistes te waarborgen.

Experts zoals Bart spelen dus een cruciale rol bij het garanderen van de veiligheid en prestaties van paarden tijdens trainingen en wedstrijden.

Onze werkwijze

Wij hechten veel waarde aan jouw behoeften en budgetten. Daarom bespreken we eerst samen de mogelijkheden om de beste, op maat gemaakte paardenpiste te realiseren. Zo zorgen we voor een oplossing die perfect bij jouw wensen past.

Jouw behoeften

We overlopen samen waar je exact naar op zoek bent en in welke mate we iets voor jou kunnen betekenen.

Jouw budget

Een goede piste is cruciaal, maar de kosten kunnen snel oplopen. Daarom slaan we de vraag “Wat heb je nu echt nodig en wat zijn de kosten?” niet over.

De mogelijkheden

Wat je nodig hebt, wat wij kunnen bieden, en het budget dat daarbij past, brengen we samen in een vrijblijvende offerte die je rustig kan overlopen.

Ons team

Historiek bedrijf

Poels is een echt familiebedrijf dat al 3 generaties meegaat. De passie voor zand en paarden zit vandaag nog steeds diep geworteld in onze familiegeschiedenis.

De geboorte van Zandgroeve Poels

In de jaren '70 startte Guido Poels met 'Zandgroeve Poels', waar hij zich specialiseerde in het ontginnen van zand. Zijn werk legde toen al de basis voor de expertisebasis van onze diepgaande kennis en begrip van verschillende zandmengsels.

Jaren ‘70

Paardenpassie groeit

Begin jaren '80 maakte Bart Poels zijn entree in de paardenwereld, aanvankelijk als ponyruiter en later bij de paarden. Tegelijkertijd begon Guido Poels met het aanleggen van zijn eerste paardensportbodems.

Jaren ‘80

Verandering van koers

Met de groeiende vraag naar hoogwaardige paardensportbodems nam Guido Poels in 1991 de beslissing om zijn zandontginningsbedrijf te verkopen. Deze verandering van koers opende de deur naar nieuwe mogelijkheden voor het familiebedrijf.

Voorjaar 1991

Oprichting Poels G. & co

Later datzelfde jaar bundelden Guido Poels en zijn zonen, Bart Poels en Geert Poels, hun krachten en richtten ze gezamenlijk de firma 'Poels G. & co' op. Dit bedrijf werd al snel synoniem met hoogwaardige paardensportbodems en zette de familietraditie voort met een sterke focus op kwaliteit.


Najaar 1991

Intrede van de derde generatie

In 2016 werd het team versterkt door de komst van Tibo Poels, de zoon van Bart Poels. Met de intrede van de derde generatie werd de toekomst van Poels verder verzekerd.

2016

Poels G. & co wordt Poels B. Equestrian

In het najaar van 2017 nam Geert Poels het besluit om de zaak te verlaten. Als gevolg hiervan werd de bedrijfsnaam veranderd naar Poels B. Equestrian.

2017

Familiebedrijf compleet

In oktober 2022 trad ook Zara Poels, de dochter van Bart Poels, toe tot het bedrijf, waardoor het hele gezin nu betrokken is bij de onderneming. Naast haar passie voor de paardensport, waarin ze zelf actief is, neemt zij voornamelijk de administratie voor haar rekening.

2022

Benieuwd naar de pistes die we reeds aanlegden?