Onze Pistes

Ontdek hier wat een Poels-piste zo speciaal maakt.

Bodems

Een bodem die het hele jaar door berijdbaar is? Een ondergrond waarop paarden zich comfortabel voelen en topprestaties leveren? Een piste die de kans op blessures tot een minimum beperkt? Dat wil toch iedereen!

Met onze pistes maken we al jarenlang deze droom tot een werkelijkheid. En dit zowel voor professionals als hobbymatige paardenhouders.

Maatwerk: Jouw piste, jouw wensen!

Onze pistes worden op maat gemaakt. Starten doen we altijd met een goed ontwerp, afgestemd op jouw paarden, je specifieke wensen en de plaatselijke weersomstandigheden. Van verschillende zandmengsels, technieken en groen additieven tot de meest uiteenlopende kleuren (wit, crème, geel, grijs, bruin,…): de mogelijkheden zijn eindeloos! Dankzij onze jarenlange ervaring weten we precies welke ingrediënten we moeten toevoegen om jouw rijplezier en het welzijn van je paarden te optimaliseren. We luisteren, adviseren en passen aan, tot we de ideale uitkomst vinden voor jouw piste.

Additieven: Voor ultiem rijcomfort

Voor de perfecte stabiliteit, grip, demping, vochtregulatie, duurzaamheid, … heeft een paardenpiste vaak net dat beetje extra nodig. Daarom hebben we altijd verschillende additieven zoals geotextiel (bv. Geopad), fibers en tapijtsnippers klaarliggen om jouw piste naar een hoger niveau te tillen. Onze additieven beschikken trouwens altijd over de nodige attesten, een zeer belangrijke must voor kwaliteit, veiligheid, en zelfs regelgeving!

Heb je alleen specifieke additieven nodig? Dan kan je deze ook apart bij ons verkrijgen. We hebben alles op stock waardoor we snel kunnen leveren. Of je kan je bestelling uiteraard ook zelf komen ophalen, precies wanneer jij het nodig hebt.

Waterbeheer

Je piste ‘bullet proof’ maken om overtollig water of extreem droog weer te trotseren is van cruciaal belang. Bij Poels hebben we hiervoor diverse mogelijkheden in huis. We zetten de opties even op een rijtje.

Gedraineerde piste

Met een drainagesysteem zorg je ervoor dat jouw piste nooit te nat ligt, wat essentieel is voor zowel jouw rijcomfort als de gezondheid van je paarden. Gedraineerde pistes worden voorzien van een besproeiingssysteem, wat betekent dat ze water krijgen van bovenaf. Het lijkt eenvoudig, maar de opties zijn eindeloos. Zo kunnen we voor elke piste en klant het ideale systeem ontwerpen. Onze experts staan klaar om je van gedetailleerde informatie en advies te voorzien.

Eb en vloed-piste

Het eb en vloed-systeem is een geavanceerd waterbeheermechanisme waarbij water van onderaf wordt gereguleerd om de vochtigheidsgraad van de piste aan te passen. Als je piste te nat is, kun je het waterpeil laten zakken om de vochtigheid te doen dalen. Is je piste te droog, dan kun je het waterpeil doen stijgen om de vochtigheid te verhogen. Zodra je de ideale instelling voor jouw piste hebt gevonden, regelt deze zich vanzelf bij regenval en droogte.

Met dit systeem heb je volledige controle over de vochtigheid van je piste, waardoor je altijd optimale rijomstandigheden kunt creëren. Bij Poels verzorgen we het hele traject, van aankoop tot installatie van het eb- en-vloed-systeem.

Alles is mogelijk!

Wij bieden verschillende soorten pistes aan, maar één ding blijft altijd hetzelfde: we gaan voor perfectie! Ontdek hieronder de mogelijkheden.

Outdoor pistes

Indoor pistes

Longeerpistes

Galopbanen

Paddocks

Materialen bestellen - DIY

Wist je dat je bij ons ook zand, fibers en losse materialen kan bestellen?

Eventpistes

Onze eventpistes zijn wereldwijd gegeerd en ons grootste stokpaardje!