Accueil » Histoire

Histoire

POELS is de naam als het gaat over paardensportbodems. Reeds 3 generaties lang verzorgen wij uw en uw geliefde paarden hun rijplezier, wereldwijd…

Histoire du firme

Guido Poels begon in de jaren ‘70 met het ontginnen van zand ‘Zandgroeve Poels’. Van daaruit kwam zijn expertise in verschillende zanden. Begin jaren ’80 begon Bart met pony rijden om daarna over te schakelen op paarden en begon Guido met het aanleggen van zijn eerste paardensport bodems. Doordat de vraag hiervoor steeds groter werd, besloot Guido zijn bedrijf in zandontginning in ’91 te verkopen . Later dat jaar begon Guido samen met zijn zonen Bart en Geert de firma ‘Poels G. & co’, gespecialiseerd in  het aanleggen paardensportbodems. In 2016 kwam de zoon van Bart, Tibo het team vervoegen en zodoende was de 3de generatie er. Eind ’17 besloot Geert de zaak te verlaten nadat bij hem in 2015 MS (Multiple sclerose) werd vastgesteld en werd de firma Poels B. Equestrian opgericht.

Histoire des événements

Wat begon in de jaren ’80 met het aanleggen van pistes in de omgeving, werd de axeradius steeds groter en monde dat uit in het jaar 2002 in de aanleg van de piste voor de World Cup Final in 2002 te Leipzig, Olympische Spelen van 2008 in Beijing (Hong Kong), etc.

Als het gaat over piste voor Olympische Spelen, Asian Games, Wereld Spelen (WEG), Europese Kampioenschappen, World Cup Finals, Global Champions Tour Finals tot regionale wedstrijden of een piste voor hobby ruiters, de naam POELS heeft ze voorzien van de gepaste paardenspotbodems. En zijn wij reeds op alle mogelijke continenten actief geweest. Het verschil zit hem in de details en dat is ook meestal het verschil tussen winnen en verliezen…

Bart Poels is ook een FEI Footing Expert, die voor zijn expertise op alle mogelijke events wordt gevraagd.

Omdat uw paard uw beste vriend is, is het belangrijk dat u voor uw dagelijkse training over een perfect stabiele en berijdbare paardesportbodem beschikt.

Daar wij samenwerken met een ‘Professor in functional anatomy of domestic animals’, weten wij u de paardensportbodem te leveren waar uw paard nood aan heeft. Namelijk een bodem met de perfecte grip, impact firmness, cushing, responsiveness en uniformity te leveren.

Per project bekijken we eerst nauwkeurig wat uw behoefte is en welke producten daar het beste bij aansluiten. Uiteraard doen we dat altijd met een scherp oog voor uw budgettaire mogelijkheden.

Photos

Neem contact met ons op

Ce site utilise des cookies. De cette façon, nous pouvons faire en sorte que votre expérience de navigation soit encore plus agréable.
En savoir plus