HISTORIE 

POELS is de naam als het gaat over paardensportbodems. Reeds 3 generaties lang verzorgen wij uw en uw geliefde paarden hun rijplezier, wereldwijd…

Historie Firma

Guido Poels begon in de jaren ‘70 met ‘Zandgroeve Poels’. Deze was gespecialiseerd in het ontginnen van zand, van daaruit kwam zijn expertise in zand.

Begin jaren ’80 begon Bart Poels met pony rijden om daarna over te schakelen op paarden en begon Guido Poels met het aanleggen van zijn eerste paardensport bodems. Doordat de vraag hiervoor steeds groter werd, besloot Guido Poels zijn bedrijf in zandontginning in ’91 te verkopen.

Later dat jaar begon Guido Poels samen met zijn zonen Bart Poels en Geert Poels de firma ‘Poels G. & co’, gespecialiseerd in het aanleggen van paardensportbodems. In 2016 kwam de zoon van Bart Poels, Tibo Poels het team vervoegen en zodoende was de 3de generatie er.

 

Historie Evenementen

Wat begon in de jaren ’80 met het aanleggen van pistes in de omgeving, werd de axeradius steeds groter en monde dat uit in het jaar 2002 in de aanleg van de piste voor de World Cup Final in 2002 te Leipzig, Olympische Spelen van 2008 in Beijing (Hong Kong), etc.

Als het gaat over piste voor Olympische Spelen, Asian Games, Wereld Spelen (WEG), Europese Kampioenschappen, World Cup Finals, Global Champions Tour Finals tot regionale wedstrijden of een piste voor hobby ruiters, de naam POELS heeft ze voorzien van de gepaste paardenspotbodems. En zijn wij reeds op alle mogelijke continenten actief geweest. Het verschil zit hem in de details en dat is ook meestal het verschil tussen winnen en verliezen…

Bart Poels is ook een FEI Footing Expert, die voor zijn expertise op alle mogelijke events wordt gevraagd.

Omdat uw paard uw beste vriend is, is het belangrijk dat u voor uw dagelijkse training over een perfect stabiele en berijdbare paardesportbodem beschikt.

Daar wij samenwerken met een ‘Professor in functional anatomy of domestic animals’, weten wij u de paardensportbodem te leveren waar uw paard nood aan heeft. Namelijk een bodem met de perfecte grip, impact firmness, cushing, responsiveness en uniformity te leveren.

Per project bekijken we eerst nauwkeurig wat uw behoefte is en welke producten daar het beste bij aansluiten. Uiteraard doen we dat altijd met een scherp oog voor uw budgettaire mogelijkheden.

laatste nieuws

Poels legt pistes aan voor WEG Tryon

Poels legt pistes aan voor WEG Tryon

15 Oktober 2018 | 1

De World Equestrian Masters van Tryon (USA) beslisten om de aanleg van hun pistes toe te vertrouwen aan Poels.  ...

Lees meer...
Poels legt pistes aan op de Olympische Spelen te Hong Kong

Poels legt pistes aan op de Olympische Spelen te Hong Kong

15 Oktober 2008 | 1

Poels goes Hong Kong. Poels haalt het contract binnen voor aanleg van de pistes op de Olympische spelen van Hong...

Lees meer...

Recente realisaties

Bekijk alle

Ons Team

Guido Poels

Guido Poels

Stichter Poels G & co

Bart Poels

Bart Poels

CEO Poels B. Equestrian

Tibo Poels

Tibo Poels

Medewerker van de maand

Vraag snel info of een offerte

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten